Riksbyggen har som första större bostadsutvecklare valt Compare-IT:s smarta hem lösning som standard i ett lägenhetsprojekt.

Smarta hem lösningen som föreskrivits är Compare-IT:s produkt Home Line™. Styrsystemet levereras förprogrammerat med grundfunktioner för trygghet och säkerhet samt med boendekänslan i centrum.

Lägenhetsprojektet BRF Prostkvarnen innefattar 54 stycken bostäder i Jönköping. I projektet kommer Home LineTM levereras installerad i elcentraler från Alcadon AB. Byggstart under 2018 med beräknad inflyttning i början av 2020.

Kerstin Lindqvist Toms, VD Compare-IT kommenterar:

– Tidigare har den här typen av smarta funktioner endast varit tillgängliga för enfamiljshus. Vår nya produktserie Home Line™ har ändrat på detta. Med sitt kompakta utförande, mycket funktionalitet på liten yta, är systemet kostnadseffektivt och öppnar därmed upp en helt ny marknad för smarta lösningar i flerbostadshus. Vi är väldigt glada att Riksbyggen väljer att satsa på Compare-IT:s lösning i detta projekt och tror att detta är ett viktigt startskott för hela branschen.


För ytterligare information:Kerstin Lindqvist Toms
VD, Compare-IT Nordic AB
Telefon: 0733-190 630
E-post: kerstin@compare-it.se

Jeanette Andersson
Ordförande, Compare-IT Nordic AB
Telefon: 0733-181 982
E-post: jeanette@compare-it.se