Villa Vahid

Compare-IT levererar styrning till LSS boende i Södertälje

I september invigdes Villa Vahid, ett nytt LSS boende i Glasberga, Södertälje. Boendet rymmer 6st 2-rumslägenheter, som alla är utrustade med kök, sovrum, vardagsrum, badrum och balkong. Huset har också en gemensam del för social samvaro samt tvättstuga och personalutrymmen. Målgruppen för boendet är normalbegåvade personer med autismspektrumtillstånd från 18 år och uppåt. Målet är att de boende ska utvecklas och på sikt ska kunna flytta till egna lägenheter.

Att få till en dämpad belysning i lokaler där personer med autism vistas är av stor vikt. Belysning med dimmerfunktioner, som kan styras centralt, möjliggör att man kan få till en lugn och behaglig belysning i alla utrymmen. De vanliga tryckknapparna på väggen kompletteras med att det går att styra all belysning centralt via Compare-ITs App i en surfplatta, som personalen har tillgång till. Belysningsstyrningen omfattar både de gemensamma utrymmena samt de individuella lägenheterna.

En annan viktig aspekt är att säkerställa trygghet och säkerhet för de boende. T ex möjliggör styrningen av eluttag att ugn och spis kan stängas av centralt av personalen via Appen.

På en helt vanlig tryckknapp på väggen vid sängen i varje lägenhet aktiveras god natt och god morgon scenario. I grundinställningen dimmas belysningen sakta ner under loppet av 2 minuter och behåller en ledbelysning till toaletten. På motsvarande sätt ökar belysningen gradvis vid aktivering av god morgon scenario.

Ytterligare ett krav var att man skulle kunna mäta och se den totala energiförbrukningen. Compare-IT har därför levererat brytaktorer med energimätning, som tydligt presenteras Appen.

FAKTA:

ADRESS GLASBERGAVÄGEN 65, SÖDERTÄLJE
BESTÄLLARE: HUMANA AB
ANSVARIG ELINSTALLATÖR: SABA ELSERVICE, SAMI BANTH
BYGGFÖRETAG: FYOOL AB
COMPARE-IT LEVERANS: 24 PRODUKTER SAMT EN WEBBSERVER
FÖR INSTALLATION I ELCENTRALEN

Färdigheter

Upplagt på

2017-06-13