Smart fritdshus i Åre

Compare-IT levererar styrning till smart fritidshus i Åre

Vintersäsongen är här och många längtar efter att bege sig mot snö och vintersport medan andra längtar till sommaren. Oavsett om du står inför att bygga en vintersportstuga eller sommarstuga, vill du förmodligen ha smarta funktioner för att t ex förbereda huset inför din ankomst genom att öka värmen och tända upp huset.

Compare-IT har levererat smarta elcentraler till Thorslunds hus i Åre. Intresset för smarta hus funktioner förstärktes i samband med att Stefan Thorslund kom i kontakt med Compare-IT på Hem & Villamässan i Stockholm. Eftersom man pendlar mellan sitt boende i Stockholm och Åre är styrning på distans samt att helt enkelt ha kontroll av största vikt. Flexibiliteten med att själv enkelt kunna skapa och ändra scenarios var också något som var viktigt i samband med köpbeslutet.

Möjligheten att försätta huset i Bortaläge när man lämnar skapar trygghet. Förutbestämda lampor och eluttag stängs av, eventuell diskmaskin och tvättmaskin går klart, därefter stängs vattnet av. Ytterbelysningen tänds, med hjälp av ett astrour, när det blir mörkt på orten. Belysning tänds och släcks slumpmässigt eller baserat på egen styrning.

En annan uppskattad funktion är att förbereda huset för ankomst. Värmen sätts på och belysning tänds så det är skönt och välkomnande när man väl kommer fram.

En kommande möjlighet är att integration med digitala lås och därmed kunna öppna och låsa huset på via Appen.

Sammanfattningsvis innebär en smart hem lösning från CompareIT ett tryggare och bekvämare fritidshusboende.

FAKTA:

ANSVARIG ELINSTALLATÖR: ÅRE ELINSTALLATIONER, ANDERS JÖNSSON

BYGGFÖRETAG: KP FJÄLLPROJEKT AB

HUSLEVERANTÖR: FORSGRENS TIMMERHUS AB

COMPARE-IT LEVERANS: 22 PRODUKTER SAMT EN WEBBSERVER TILL TVÅ KOMPLETTA ELCENTRALER


Färdigheter

Upplagt på

2016-08-01