Rapidus uppmärksammade Compare-ITs nya styrelseordförande Leif Liljebrunn i en kort intervju med fokus på vad han kommer att tillföra bolaget, möjligheter i branschen och bolagets framtidsplaner.

Tre frågor till Leif Liljebrunn…

… ny styrelseordförande och delägare i Compare IT, ett teknikbolag som digitaliserar fastigheter. Han har sedan tidigare flerårig erfarenhet från tech- och mjukvaruindustrin, samt har varit koncernchef för Zeta Display i tio år.

Vad kan du tillföra bolaget?

– Tillväxtresan. Jag har suttit i ett antal bolag där man gått från att vara ett mindre bolag till att växa från fem till tio miljoner, upp till en halv miljard kronor i omsättning. Nu handlar det om att coacha upp Compare IT att göra den resan.

Hur ser framtiden ut på det här området?

– Fastighetsbranschen har varit en konservativ bransch, men den kommer att digitaliseras och det kommer att hända mycket på det området. Den här typen av bolag kommer i framtiden inte bara jobba med tekniken utan även tjänsterna kring den.

Vad är de närmaste planerna för bolaget?

– Dels växa organiskt men även göra förvärv. Man ska se det som ett tillväxtbolag. Först ska vi bygga in en infrastruktur i lägenheter och villor, för att sedan lägga på tjänster. Det utesluter inte heller en internationell satsning.

Ni har även nyligen flyttat till Malmö från Lund, vad är anledningen till det?

– Att vi valde Malmö var kopplat till att komma nära en miljö till andra mjukvaru- och techbolag, med den typen av kompetenser. Vi vill jobba i en miljö där det är mer tech-tänk.

Mette Carlbom