Styrelse

Jeanette Andersson

Styrelseordförande

Delägare och bolagets styrelseordförande, med bakgrund som marknads- och försäljningschef inom industrin, entreprenör och affärsutvecklingskonsult. Jeanette har relevant erfarenhet från bl.a. byggnadsautomation, finansiering och bolagsutveckling.- ”Jag har en bakgrund inom fastighetsautomation och kom tidigt till insikten att systemen ofta blir för komplexa och därmed för kostsamma. När jag träffade Compare-Its grundare Martin och Jimmy förstod jag att de hade tänkt helt annorlunda och baserat på sin egen erfarenhet tagit fram precis det systemet de själva skulle vilja ha: användarvänligt, flexibelt och kostnadseffektivt. Jag blev imponerad av deras kompetens och engagemang och kände direkt att här skulle jag vilja vara med!”

Jan Karlander

Delägare

Jan Karlander har varit med och byggt upp familjeföretaget Agda Lön, som såldes till Visma. Idag sysslar Jan med fastigheter och investeringar inom framför allt IT och Cleantech.- “Jag investerar i företag som drivs av ärliga människor med stort engagemang. Har upplevt många för användaren obegripliga lösningar i olika IT-system och tänker ofta på att det är inte svårt att krångla till saker. Däremot är det betydligt svårare att konstruera ett system som utför en komplex uppgift men ändå är enkel för användaren att handhava och det är precis vad Jimmy och Martin har gjort.”

Jimmy Björkman

Suppleant, Grundare

Grundare av bolaget tillsammans med Martin Strandqvist. Jimmy har en bakgrund som elkonsult och jobbar idag med affärsutveckling och projektering.– ”Som projekterande konsult och driftsättare av system som KNX, LON och DALI såg jag att systemen var alldeles för komplexa. Detta var huvudanledningen till varför jag ville utveckla ett nytt enklare system för ”smarta hem”. Min vision var att konsulter och driftsättare med grundläggande baskunskap om styrsystem skulle klara av att projektera och driftsätta allt från små till stora system. För att klara detta har vi valt självaddresserande produkter ”plug and play”, enkel nätverksstruktur samt lätt programmering med färdiga funktioner så att även användaren kan klara att genomföra mindre förändringar i sin anläggning.”

Martin Strandqvist

Ledamot, Grundare

Bakgrund som utbildare, konsult och affärsområdeschef inom byggnadsautomation med lång erfarenhet av stora och små byggprojekt, både som rådgivande konsult, projektledare och systemintegratör. Martin ansvarar för utvecklingen av bolagets produktportfölj.– “Med drygt 10 års erfarenhet som systemintegratör av diverse installationsbussystem fann jag att det blir lätt komplext och svårt för både föreskrivande konsulter, byggare och entreprenörer men framförallt för brukaren. Samtidigt brinner jag för att förenkla processer och kunna erbjuda kunder smarta lösningar paketerade på ett lättförståeligt sätt. Enkelhet och kompetens har varit ledord under hela utvecklingsprocessen av Nordic-System. Att med denna förenklade men ytterst kompetenta lösning ges möjlighet till smarta styrningar i en fastighet som inte bara sparar energi utan också vår sårbara miljö. Att komfort och säkerhet följer med på köpet ser jag bara som ett stort plus.”

Ulf Persson

Ledamot

Drygt 30 års industriell erfarenhet från företagsledande positioner inom bl. a. IT-, telekom- och mobilindustrin med placeringar i Sverige, Tyskland och Storbritannien. Har lett ett antal internationella nyetableringar av nya lönsamma affärsverksamheter inom både B2C och B2B.– ”Jag fick frågan om jag ville ta en plats i Compare-ITs styrelse. När jag läste in mig på strategin, affärsidén och kundnytta var det lätt att dra paralleller med min tidigare bakgrund från mobilbranschen. En bransch som under flera år styrts av ett fåtal bolag som inte direkt visat prov någon större innovation och förändring. 2007 lanserade Apple sin iPhone och över en natt förändrades mobilbranschen, från att vara en komplex och teknikstyrd bransch till att istället fokusera på användaren. Samma sak ser jag med Compare-IT, som erbjuder ett otroligt användarvänligt och flexibelt system som sätter användaren i centrum, inte tekniken!”

Per-Ola Ovin

Advisory Board, Delägare

Delägare med bakgrund bland annat som regionansvarig för Skandinavian och exportverksamheten på det tidigare familjeföretaget SCAN COIN Group AB. Ägnar sig idag åt att investera i och utveckla intressanta bolag.– ”En spännande marknad som kommer att hjälpa folk att minimera sina energikostnader och samtidigt få ett säkrare och tryggare hem.Lösningar inom ”Smarta hus-området” kommer att bli standard inom en kort framtid och Compare-IT har det modernaste och mest kostnadseffektiva erbjudandet. Detta ger tillsammans med en inspirerande ledning och anställda på Compare-IT ett vinnande koncept som jag gärna ville hänga på.”

Mats Nyberg

Ledamot

Affärsutvecklingschef på Alcadon AB sedan 2017, Mats har en lång och gedigen erfarenhet från ledande positioner i IT-branschen med bl.a. VD och delägare av DataConnect Norden AB 2006-2017. Försäljningschef CETgroup AB 2004-2006. VD och delägare av Eit AB 1997-2004. Styrelseledamot PoG Woody bygghandel 2016-. Utbildning: VD-programmet Executive people. FEI ledarskaps utbildning. Samt flertalet löpande utbildningar inom försäljning och marknad.