Appen – Kom igång

Ladda hem Appen ”My Smart House by Compare-IT” på Appstore eller Google play. Följ sedan instruktionerna som visas i Applikationen för att komma igång.

Appen används för att styra och kontrollera ditt smarta hem. I Appen kan scenarier skapas och aktiveras, schemaläggning göras, notifikationer (aviseringar) presenteras samt en sammanfattad överblick på energi-, vatten(tillval)- och temperatur(tillval)- statistik.

Startsida/Mitt hus

Denna vy, vilket är startsidan när man startar Appen, ger dig en snabb överblick av ditt smarta hem. Du ser solens upp/nergång, vilket scenario som är aktivt och om någon är hemma eller ej, samt de senaste händelserna.

Grupper

Listan på Grupper som syns när du klickar på Appens undermeny GRUPPER refererar till de olika styrningar du har i Ditt smarta hem. Här styr du varje enhet/rum/lampa var och en för sig. Har du en dimmerfunktion kan du dimma och har du en av/på funktion kan du släcka eller tända. De är grupperade utefter vilket rum de befinner sig i – exempelvis kan gruppen “KÖK” ha 3 olika styrningar, medan gruppen “Sovrum 1” har en enda styrning.

Ändringar på enheternas namn görs på ”Mina sidor” via en webbläsare, där Du kan döpa om exempelvis ”Sovrum 1” till ”Mamma och pappas rum”. Detta görs under fliken ”Produkter” på ”Mina sidor”.

Scenarios

Scenarion innebär att du kan styra större områden i huset – eller hela huset för den delen – via en knapptryckning i Appen, alternativt via scenarioknappar på väggen om sådana har installerats. De enheter du har valt att styra i ett scenario tänds/släcks/dimmas via en knapptryckning.

Här kan du själv göra dina justeringar i de förprogrammerade scenariona, eller skapa ett stort antal egna scenarion som passar just dig. Om du önskar justera scenarios på de fysiska scenarioknapparna, sätt belysningen som styrs av scenarioknappen i önskat läge och håll sedan scenarioknappen intryckt i 10 sekunder för att memorera inställningen. Släck genom att dubbelklicka på den återfjädrande tryckknappen.

Statistik

I denna vy kan man se förbrukningen av el på de styrningar man har i hemmet. I de fall där fler mätvärden har kopplats in kommer ytterligare grafer och statistik att presenteras.