Teknisk support

Vid behov av support och teknisk hjälp finner ni svar på de flesta frågorna i våra manualer och guider. För personlig support, kontakta:

Peter Bonaparte

Vxl: 040-41 37 00
Tfn: 0739-84 22 01
peter@compare-it.se

Programmering hos kund

Vi bistår med support  för programmeringar eller programmeringsändringar hos kund.
Kontakta oss gärna med frågor och prisförfrågan

Observera:
alla produkter är förprogrammerad och klara att installera. Vid förändringar i anläggningen finns en instruktionsguide för omprogrammering om man vill göra detta själv. Inga mjukvaror eller databaser används utan all programmering sker direkt på produkten eller via en app.

Returnering

Vid behov av att returnera en vara, vänligen kontakta Peter Bonaparte som hanterar teknisk support.

För att vi skall kunna byta ut produkter vid garantiärenden behöver vi få in returprodukten.

Produkter som inte returneras inom 14 dagar kommer debiteras.

Returblankett

FAQ – Vanliga frågor

Vad gör ert system?

Compare-IT har utvecklat lösningar för att styra olika funktioner i en villa eller en lägenhet. Det handlar om fjärrstyrd el. Normalt styr man belysning, larm och andra säkerhetsfunktioner via strömbrytare eller en App. Man kan även mäta hur mycket energi olika apparater förbrukar.

Vilken nytta har man av systemet?

Compare-ITs system ger dig ökad komfort och möjlighet att skapa en unik och personlig miljö genom t ex anpassad ljussättning. Du får ökad säkerhet och normalt en lägre premie på din hemförsäkring. Med vårt system i ditt hem minskar du din energiförbrukningen och skapar medvetenhet med individuell energimätning som bidrar till lägre energikostnad. Den låga investeringskostnaden betalar sig på 5-8 år genom minskad energiförbrukning.

Vad är er bakgrund?

De två grundarna Jimmy Björkman och Martin Strandqvist har ett långt förflutet inom fastighetsautomation och har ansvarar för stora projekt såsom Arlanda och Skatteskrapan i Stockholm. Jimmy och Martin har använt och programmerat alla de professionella systemen på marknaden och kom fram till att systemen var komplexa och dyra. Man utvecklade därför ett eget system med enkelhet och kostnadseffektivitet i fokus. Systemet heter Nordic-System, produceras i Sverige och har funnits på marknaden sedan 2011.

Systemet vänder sig till villor och lägenhet samt till kommersiella fastigheter.

Hur installeras det?

Systemet är trådbundet, d.v.s. kommunikationen sker genom tunna telekablar. Därför är det mest kostnadseffektivt att installera systemet vid nybyggnation eller i samband med större renoveringar när man drar om elen. Styrsystemen och därmed själva intelligensen sitter centralt och kommunicerar med bl.a. givare, brytare och belysning för att åstadkomma önskade scenarios.

Varför är det inte trådlöst?

I de allra flesta fall är det betydligt säkrare och mer driftsäkert att ha ett trådbundet system i grunden som sedan kan kompletteras trådlöst. Det finns fortfarande begränsningar med trådlösa system avseende t.ex. räckvidd och driftsäkerhet. Trådlöst behöver dessutom ström och kräver så småningom byte av batterier.

Trådbundna system är generellt:

• Driftsäkrare (trådlöst kan störas ut).
  • Lättare att kombinera med andra system (behövs ingen standard).
  • Lättare att felsöka och att dokumentera.
Hur är systemet framtidssäkert?

Vi följer Svensk elstandard och en standardinstallation och är kompatibelt med andra system. Ett trådbundet ger flertalet fördelar som överväger att installera trådlösa system och är alltid att föredra vid en nyinstallation.

Eftersom styrningen av systemet sker via en App eller Webb kan du alltid känna dig trygg i att du har den senaste versionen av programvara och kan följa den tekniska utvecklingen efterhand som du uppgraderar din surfplatta eller Smartphone.

Hur styr jag systemet?

Systemet kan styras med brytare, t.ex. en speciell strömbrytare vid utgången som sätter hela huset i bortaläge. Man kan även styra sitt system genom en App, som finns för både Iphone och Android. Med Appen kan man styra sitt hus t.ex. om man är bortrest eller om man har ett fritidshus eller varför inte från din egen soffa i hemmet. Man kan även själv enkelt ändra parametrar och programmera om sina scenarios.

Vad kostar ett system hos er?

Det beror på hur mycket funktionalitet man vill ha och hur stor bostaden är. Man kan få en enkel styrning av sitt hem för från 8 000 kr och uppåt i samband med nybyggnation (inkl. moms, installation och driftsättning).

För en villa med full funktionalitet på ca 170 kvm blir kostnaden ca 45 000 kr inkl. (inkl. moms, installation och driftsättning) om det sker i samband med att man bygger ett nytt hus. Ju mer funktionalitet man vill ha, desto högre blir kostnaden.

Hur kommer det sig att ert system kostar så mycket mindre?

Jämfört med andra professionella system har COMPARE-IT tänkt helt annorlunda. Systemen levereras förprogrammerade och fungerar enligt ”plug-and-play”, vilket innebär inga eller väldigt små kostnader för programmering och idriftsättning.

Konkurrerande system kräver oftast ganska omfattande programmering för varje installation och blir därför ofta betydligt mer kostsamma.

Eftersom systemet inte använder någon kommunikationsbuss kan man använda vanliga brytare och givare, som är helt standard och kan köpas varsomhelst. Givare och brytare som skall användas med kommunikationsbuss kostar flera gånger mer än standardgivare.

Sammantaget blir systemet på plats och driftsatt inte bara betydligt mer kostnadseffektivt. Man vet dessutom redan från början vad det kommer att kosta.

Hur köper jag Compare-ITs system?

Systemet levereras antingen med ert nya hus som tillval hos ett antal av de största hustillverkarna i Sverige eller så beställs det via din elinstallatör, som gör projekteringen.

Kontakta Compare-IT så hjälper vi er antingen genom att supporta er elinstallatör med projekteringen eller rekommendera en elinstallatör i er närhet, som är bekant med systemet.